Intel Pentium Dual-Core E2160 Teknik Özellikleri

Genel Bakış

Intel Pentium Dual-Core E2160, Haziran 2007’de piyasaya sürülen, 2 çekirdekli bir masaüstü işlemciydi ve MSRP’si 84 $'dı. Pentium Dual-Core serisinin bir parçası olup, Allendale mimarisini kullanan ve Socket 775’yi kullanan bir işlemciydi. Pentium Dual-Core E2160, 1 MB L2 önbelleğe sahipti ve 1800 MHz’de çalışıyordu. Intel, Pentium Dual-Core E2160’ı, 105 milyon transistör kullanarak 65 nm üretim sürecinde inşa ediyordu. Pentium Dual-Core E2160’da çarpan kilitliydi, bu da aşırı hız aşırtma kapasitesini sınırlıyordu. 65 W TDP’ye sahip olan Pentium Dual-Core E2160, modern bir PC için tipik güç seviyeleri tüketiyordu. Intel işlemcisi, çift kanallı arayüzü ile DDR1, DDR2 ve DDR3 belleği destekliyordu. Makinedeki diğer bileşenlerle iletişim için Pentium Dual-Core E2160, PCI-Express Gen 2 bağlantısını kullanıyordu. İşlemci entegre grafiklerle gelmiyordu, ancak uyumlu yonga setlerine sahip bazı anakartlar bu yeteneği sağlayabiliyordu. SSE4 komut seti desteklenmiyordu, bu da modern oyunlarda sorunlara yol açabilirdi, çünkü bu set bu oyunlar tarafından gerekliliği olabilirdi.

Teknik Özellikler

Fiziksel

Özellik Değer
Soket Intel Soket 775
İşlem Yeri Intel
Üretim Boyutu 65 nm
Transistör Sayısı 105 milyon
Die Boyutu 77 mm²
Paket FC-LGA6

İşlemci

Özellik Değer
Pazar Masaüstü
Üretim Durumu Üretimi Sonlandı
Çıkış Tarihi 3 Haziran 2007
Lansman Fiyatı $84
Parça Numarası SLA8ZSLA3HSLA9ZSLA3H

Performans

Özellik Değer
Frekans 1800 MHz
Turbo Saati Yok
Temel Saat 200 MHz
Çarpan 9.0x
Çarpan Kilidi Açık mı Hayır
Gerilim 1.5 V
TDP 65 W

Mimarisi

Özellik Değer
Kod Adı Allendale
Nesil Pentium Dual-Core (Allendale)
Bellek Desteği DDR1, DDR2, DDR3
Bellek Veriyolu Çift kanallı
ECC Bellek Hayır
PCI-Express Gen 2

Çekirdek Yapılandırması

Özellik Değer
Çekirdek Sayısı 2
Thread Sayısı 2
SMP # CPU’lar 1
Entegre Grafikler Bazı anakartlarda (Yonga seti özelliği)

Önbellek

Özellik Değer
Önbellek L1 64 KB (her çekirdek için)
Önbellek L2 1 MB (paylaşımlı)

Özellikler

Özellik Değer

Görseller

Intel Pentium Dual-Core E2160